Stryktipset har funnits som spel sedan 1934 i Sverige vilket gör det till det äldsta av tipsspelen. Namnet Stryktipset kommer sig av den tid i början när man skulle stryka ett streck över det lag man trodde skulle förlora matchen på sin kupong. Från början var det även 12 rätt, inte 13, som gällde för att vinna storkovan, men sedan 1969 så är det alltså 13 matcher och alltså 13 rätt som ger vinnaren full pott på stryktipset. När man spelar med Stryktipset så är det främst lag från Sverige och England som man kan tippa på. Stryktipset ges ut av Svenska spel och det var även dem som lanserade spelet från början i Sverige.

Att tippa på Stryktipset är inte svårt alls, man fyller i en kupong hos ett spelombud eller på Internet utefter vilka resultat man tror att det ska bli i matcherna. Målet med spelet är alltså att få tretton rätt av tretton möjliga, men det är inte många som har lyckats pricka in alla tretton. Men självfallet är det så att ju fler matcher man tippar rätt på, desto mer pengar går det att vinna.

Stryktipset är absolut ett av de allra kändaste spelen som Svenska spel tillhandahåller. Företaget Svenska spel grundades 1997, då slog man ihop Tipstjänst och Penninglotteriet. Tipstjänst var ett bolag som startades 1934 på uppdrag av den Svenska staten, då hade de som uppgift att främja ett sunt spelande och förhindra illegal vadslagning på sport. Och som vi tidigare berättat så var det då Stryktipset startades. Idag är Stryktipset tillsammans med Lotto och Måltipset det mest välkända varumärket som Svenska spel har.

Det är inte särskilt dyrt att spela på Stryktipset, oavsett om du tippar hos ett spelombud eller online på Svenska spels hemsida så kostar det lika mycket. Ett spel för alla helt enkelt.