Måltipset är det andra av Svenska spels tipsspel som är mest välkänt som varumärke och minst lika roligt att spela. Här går det ut på att tippa de åtta målrikaste matcherna utav 30 matcher totalt. Om du vill vinna den högsta vinsten på Måltipset så gäller det att du har åtta rätt av åtta möjliga, det går att vinna mindre vinster på färre rätt men då är det såklart betydligt mindre pengar det handlar om.

Om ingen spelare vinner på åtta rätt i en omgång av Måltipset så går den stora vinsten vidare till nästkommande vecka och spel och blir till en jackpott. Det var 1983 som Måltipset lanserades i Sverige och det är alltså Svenska spel som tillhandahåller detta tipsspel.
MåltipsetEftersom den största vinsten kan komma att vandra vidare som en jackpott till nästkommande spel så kan vinsterna på Måltipset bli riktigt stora. Den absolut största vinsten som har delats ut genom tiderna när det gäller Måltipset var på så mycket som drygt 24 miljoner kronor! Det var 1994 som den lycklige vinnaren lämnade in sin tipskupong i staden Uddevalla på västkusten.

När man spelar på Måltipset så går det till precis som när man spelar på de andra tipsspelen. Man fyller i sin Måltipskupong, hos ett spelombud eller online på Svenska spels hemsida. Att tippa på Måltipset kostar 2,50 kronor per rad. Man väljer de åtta matcher som man tror kommer att bli de målrikaste av de trettio utvalda som finns på kupongen. Enda skillnaden som blir i pris mellan hemsidan och spelombudet är att om du lämnar hos spelombud så får du betala 3 kronor per spelkvitto. Den avgiften behöver man inte betala på hemsidan, alltså är det lite billigare att spela på Måltipset online.